Сенат Польщі ухвалив поправки до закону щодо знесення радянських пам'ятників

Читать на русском
Сенат Польщі ухвалив поправки до закону про декомунізацію, які передбачають створення правових механізмів для знесення близько 500 пам'ятників радянським солдатам.

Сенат Польші ухвалив поправки до закону про заборону пропаганди комунізму та інших тоталітарних режимів, згідно з яким відповідні пам'ятники повинні бути демонтовані протягом року.

Про це повідомляє «Польське радіо», передає «Слово і Діло».

Україна та Польща обговорять питання пам'ятниківНа початку червня відбудеться зустріч компетентних представників для вирішення питання українських та польських пам'ятників.

Повідомляється, що за новим законом власник нерухомості, на якій знаходиться пам'ятник, обеліск, бюст, пам'ятна дошка або інший об'єкт, який пропагує комунізм або інший тоталітарний режим, повинен його демонтувати протягом року. За словами сенатора Яна Яцковського з «Право і справедливість», закон ініціювали представники місцевої влади, які не могли самі впоратися з цією проблемою.

Закон підтримали 79 сенаторів, ніхто не висловився «проти». Документ повинен вступити в силу через 3 місяці після його опублікування.

22 червня повідомлялося, що уряд Польщі ухвалив рішення про знесення пам'ятників часів СРСР.

Як відомо, Польща запровадила нові правила працевлаштування для українців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: