Україна та Польща обговорять питання пам'ятників

Читать на русском
На початку червня відбудеться зустріч компетентних представників для вирішення питання українських та польських пам'ятників.

Питання українських і польських пам'ятників найближчим часом обговорять представники польського та українського Інститутів національної пам'яті.

Про це у своєму Facebook повідомив керівник Інституту національної пам'яті України Володимир В'ятрович за результатами розмови з главою польського Інституту національної пам'яті Ярославом Шареком, передає «Слово і Діло».

«Найважливіше: домовилися на початку червня провести зустріч компетентних представників для вирішення питання українських та польських пам'ятників», - написав він.

Танці на пам’ятниках: як Україні та Польщі вийти з протистояння у пошуках історичного примирення?Трагічні сторінки спільної польсько-української історії вкотре спричинили погіршення відносин між двома державами. Чи вдасться зупинити ескалацію конфлікту та які приховані загрози несуть в собі зіпсовані відносини між Польщею та Україною?

«Цим повинні займатися спеціально уповноважені державні органи, а не громадські активісти або місцева влада», - додав В'ятрович.

Раніше громадський комітет з демонтажу українських пам'яток у Польщі, створений націоналістичними політичними силами країни, анонсували знесення всіх незареєстрованих пам'ятників воїнам УПА у Підкарпатському воєводстві.

Водночас, президент Польщі Дуда пообіцяв Україні особисто розглянути інцидент з демонтажем українського пам'ятника воїнам УПА в селі Грушовичі у квітні 2017 року. У Польщі обіцяють відновити пам'ятник УПА після розкопок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: