Дуда підписав закон про знесення комуністичних пам’ятників

Читать на русском
У законі йдеться про те, що пам'ятники та інші такі об'єкти не можуть віддавати шану особам, організаціям, подіям або датам, які символізують комунізм або інший тоталітарний лад.

Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон про знесення комуністичних пам’ятників.

Про це йдеться в повідомленні на сайті польського президента, передає «Слово і Діло».

«17 липня 2017 року президент Польщі підписав закон від 22 червня про зміни до закону про заборону пропаганди комунізму чи іншого тоталітарного устрою в назвах будівель та установ громадського вжитку», – йдеться в повідомленні.

Раніше за відповідні правки проголосували Сейм і Сенат Польщі.

В оновленому законі йдеться про те, що пам'ятники та інші подібні об'єкти «не можуть віддавати шану особам, організаціям, подіям або датам, які символізують комунізм або інший тоталітарний лад».

До цих об'єктів не належать пам'ятники, розташовані на цвинтарях або території інших поховань, а також пам'ятники, що не виставлені для загального огляду або ж демонстровані в наукових цілях як витвори мистецтва, а також монументи, внесені до реєстру пам'яток архітектури.

Пам’ятники, які не належать до цих категорій, демонтують протягом 12 місяців після набуття чинності правками. На території Польщі налічується майже 50 таких об'єктів.

Раніше Сенат Польщі ухвалив правки до закону щодо знесення радянських пам'ятників.

Також зазначимо, що у Львові знесуть частину радянського монумента Слави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: