НАТО посилить винищувачами поліцейську місію в Литві на час російсько-білоруських навчань

Читать на русском
На час російсько-білоруських навчань у Литві збільшать кількість винищувачів місії повітряної поліції НАТО.

Число винищувачів місії повітряної поліції НАТО в Литві подвоять під час вересневих спільних військових навчань Білорусі та Росії «Захід-2017».

Про це оголосила президент Литви Даля Грибаускайте, передає «Слово і Діло».

За її словами, в Литві під час навчань також дислокують більше американських військових і військової техніки.

«Те, що тут буде більше армії, подвоять місію повітряної поліції, під час навчань «Захід» тут буде більше американських військових і техніки, кораблів, показує особливу увагу до нашого регіону», – сказала в інтерв'ю 31 липня президент Литви.

У серпні-вересні війська РФ проведуть навчання поблизу кордону з УкраїноюАрмія бойовиків на Донбасі готується до серії навчань, які Збройні сили Росії проведуть у серпні-вересні нинішнього року.

Зазвичай у місії повітряної поліції НАТО в Литві та Естонії беруть участь по 4 винищувачі. На початку осені американці доправлять до Шяуляя 8 винищувачів.

Відзначимо, що директор департаменту держбезпеки Литви Дарюс Яунішкіс вважає прийдешні військові навчання «Захід-2017» основним викликом для своєї нацбезпеки в 2017 році. Він упевнений, що розвідка має стежити, чи мають вони наступальний характер.

Згідно із заявою віце-президента США Майк Пенса, Вашингтон розглядає можливість розміщення в Естонії систем протиповітряної оборони Patriot.

Раніше експерт-міжнародник розповів «Слову і Ділу», чи варто побоюватися російсько-білоруських військових навчань «Захід-2017».

На думку міністра оборони України Степана Полторака, військові навчання «Захід-2017» можуть бути використані, щоб почати агресію не лише проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: