Китай і Росія проведуть спільні навчання в Балтійському морі

Читать на русском
В акваторії Балтійського моря з 21 до 28 липня пройде перший етап російсько-китайських військово-морських навчань Морська взаємодія-2017.

В акваторії Балтійського моря з 21 до 28 липня пройдуть російсько-китайські військово-морські навчання «Морська взаємодія-2017». Спільні навчання РФ і Китаю проводяться з 2012 року.

Про це повідомляє сайт Міноборони РФ, передає «Слово и Діло».

Військові навчання РФ біля кордонів України: чого добивається Москва?Експерт пояснив, навіщо РФ розпочала раптові військові навчання на кордоні з Україною, та пояснив, на що сподіваються в Кремлі.

Згідно з інформацією російського відомства, в навчаннях будуть задіяні близько 10 кораблів і суден різних класів, більше 10 літаків і вертольотів від ВМФ РФ і ВМС Китаю.

«Основними цілями навчання є: підвищення ефективності взаємодії двох флотів щодо протидії загрозам безпеки на морі, відпрацювання злагодженості дій екіпажів російських і китайських бойових кораблів», – йдеться в повідомленні.

21 липня загін китайських кораблів прибуде до Балтійська, цього ж дня відбудеться урочиста церемонія відкриття навчання. Активна фаза маневрів пройде з 24 до 27 липня у визначеному районі акваторії Балтійського моря.

Раніше повідомлялося, що в Естонії пройшли масштабні військові навчання НАТО.

Нагадаємо, в березні Росія провела великомасштабні військові навчання в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: