«Захід-2017»: чи варто Україні побоюватися військових навчань РФ

Читать на русском
Олег Волошинполітолог - міжнародник

Доводи, що зводяться до фрази «Порошенко рятує Україну від вторгнення з півночі під прикриттям навчань «Захід-2017», виглядають вершиною абсурду.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав експерт-міжнародник Олег Волошин, передає «Слово і Діло».

«Наш власний досвід показує, що для вторгнення Росії не потрібні ніякі навчання. Як би це кого не засмучувало, для успішного вторгнення їм навіть не потрібно стільки сил і засобів, скільки залучається до навчань «Захід-2017», – констатував Волошин.

На його думку, військові навчання «Захід-2017» мають інший характер.

«У РФ готуються до великої війни з НАТО й демонструють Альянсу готовність до такої війни», – припустив експерт.

Чи наважиться Росія на окупацію БілорусіЖурналіст Денис Попович розповідає про можливості окупації Білорусі російськими військами після спільних навчань.

«Взагалі зараз усі великі держави, включаючи Індію, Китай, США, проводять великі навчання й готуються до війни: американці щойно ввели до складу Тихоокеанського флоту новітній есмінець, а британці спустили авіаносець. Це не означає, що цієї війни хочуть. Але в умовах дефіциту довіри між ключовими акторами такі навчання є раціональним вибором», – проаналізував Олег Волошин.

У Міністерстві оборони України стурбовані проведенням на території Білорусі російсько-білоруських військових навчань «Захід-2017». Голова відомства Степан Полторак вважає, що навчання загрожують не лише Україні, а й усій Європі.

Відзначимо, що в НАТО «Захід-2017» назвали можливим «троянським конем» Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: