У Грузії урочисто відкрили багатонаціональні військові навчання «Гідний партнер – 2017»

Читать на русском
У Грузії почалися масштабні навчання союзу НАТО Noble Partner 2017. У них беруть участь 2 тисячі 800 військовослужбовців з усього восьми країн, включно з Україною.

Багатонаціональні військові навчання «Гідний партнер - 2017» стартували в неділю 30 липня на аеродромі бази в «Вазіані» і завершуватися 12 серпня.

У церемонії відкриття навчань брали участь президент Грузії Георгій Маргвелашвілі, прем'єр-міністр Георгій Квірікашвілі, спікер парламенту Іраклій Кобахідзе, міністр оборони Леван Изора, представники дипломатичного корпусу, передає «Слово і Дело».

Бойовики «ДНР» зганяють бюджетників на фейкові військові навчанняОкупанти в «ДНР» анонсували проведення «навчальних військових зборів», на які скликають чоловіків-бюджетників.

За інформацією Міноборони Грузії, вчення «Гідний партнер - 2017» проводяться в Грузії у третє. У нинішніх навчаннях беруть участь понад 2800 військовослужбовців з США, Великобританії, Німеччини, Туреччини, Словенії, Грузії, України та Вірменії. У навчаннях також будуть задіяні до 500 одиниць бронетехніки, зокрема і прибула до Грузії по морю американська і німецька бронетехніка.

Навчання «Гідний партнер - 2017» відвідає віце-президент США Майк Пенс, який прибуває у Грузії із дводенним візитом.

Як заявив журналістам командувач навчаннями «Гідний партнер - 2017» полковник Шавло Табатадзе, безпосередньо навчання почнуться 31 липня, сьогодні ж відбулося їх урочисте відкриття.

Раніше повідомлялося, що в Литві і Естонії пройшли військові навчання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: