У Чорному морі Україна розпочала спільні з НАТО навчання

Читать на русском
Українські ВМС разом із кораблями Великої Британії, Туреччини та Румунії проводять тренування типу PASSEX.

Українські Військово-морські сили почали спільні військові навчання з Великою Британією, Туреччиною та Румунією в північно-західній частині Чорного моря.

Про це повідомляє прес-центр Військово-морських сил ЗСУ в Facebook, передає «Слово і Діло».

Повідомляється, що українські ВМС разом із кораблями Великої Британії, Туреччини та Румунії проводять тренування типу PASSEX. У навчаннях беруть участь британський есмінець Duncan, а також фрегати «Їлдирим» (Туреччина), «Гетьман Сагайдачний» (Україна) та «Р. Фердинанд» (Румунія), які відпрацьовують спільні дії в складі групи надводних кораблів відповідно до стандартів НАТО.

Чубаров: у окупованому Криму Росія створює військовий форпост на противагу НАТОЧубаров вважає, що Росія продовжуватиме мілітаризацію анексованого Криму, аби використовувати його як військовий форпост.

Український фрегат прийняв на борт вертоліт Ка-27, після чого відбулося тренування посадок вертольота на палубу корабля. Крім того, відпрацьовані підходи для посадок на палуби кораблів-учасників їхніх вертольотів.

Під час спільних дій доглядовою командою есмінця Duncan проведена показова доглядова операція на борту фрегата «Гетьман Сагайдачний». Планом тренування передбачене також тактичне маневрування.

Нагадаємо, 24 липня до одеського порту зайшли кораблі НАТО.

Також зазначимо, що в Збройних силах України до 2020 року планують створити професійний сержантський корпус рівня провідних армій світу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: