У Польщі заявили, що продовжать судову реформу, незважаючи на протести

Читать на русском
Прем'єрка Польщі Беата Шидло заявила, що уряд продовжить судову реформу, незважаючи на протести опозиції.

Прем'єрка Польщі Беата Шидло заявила, що уряд продовжить судову реформу, незважаючи на протести опозиції.

Про це повідомляє TVP.info, передає «Слово і Діло».

«Ми знаємо, що вони (суди – ред.) погано функціонують. Тому ми відповідаємо на широко поширене очікування поляків, які хочуть, щоб суди працювали ефективно й чесно. Сьогодні це не так. За корпораціями суддів у Польщі немає демократичного контролю. Ми хочемо, щоб такий контроль був, як це практикують у Німеччині, Данії, Норвегії, Швейцарії, Нідерландах або Бельгії», – сказала Шидло.

У Польщі заговорили про початок диктатуриЕкс-президенти Польщі вважають, що реформа судової системи від правлячої партії «Право і Справедливість» Ярослава Качинського є шляхом до диктатури.

Польська прем'єрка підкреслила, що зараз опозиція показує своє справжнє обличчя, намагаючись спровокувати анархію, агресію та протести на вулицях.

«Кажуть, що Феміда сліпа. В Польщі досі Феміда заплющила лише одне око. Рідко бачить злочини, скоєні сильними, а слабкі не завжди можуть розраховувати на справедливість», – зазначила прем'єр.

Шидло також заявила, що уряд має бачення змін і не зупиниться перед опозицією, яка «кричить і тупотить», а також перед «польськими та іноземними захисниками еліт».

Нагадаємо, десятки тисяч людей у четвер, 20 липня, вийшли на акції протесту у Польщі після ухвалення Сеймом країни суперечливого закону про Верховний суд у рамках проведення судової реформи.

Раніше Єврокомісія заявила, що може запровадити санкції проти Польщі через ухвалення законопроектів, які, на її думку, знищують незалежність судів у країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: