РФ погрожує розірвати економічні зв'язки з Польщею

Читать на русском
У Держдумі РФ пропонують розірвати економічні зв'язки з Польщею через законопроект про знесення радянських і націоналістичних пам'ятників.

У Держдумі РФ пропонують розірвати економічні зв'язки з Польщею через законопроект про знесення радянських і націоналістичних пам'ятників.

Про це повідомляє РІА «Новости», пише «Слово і Діло».

20 липня перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони Франц Клінцевич розповів, що Росія має вжити жорстких заходів у відповідь на рішення Польщі про знесення пам'ятників радянським воїнам-визволителям, зокрема розірвати економічні зв'язки, а також заборонити в'їзд до РФ польським депутатам та офіційним особам, причетним до ухвалення закону.

«Тут потрібно дуже жорстко діяти, поза всяким сумнівом. Жорсткий підхід необхідний і до депутатів, і до офіційних осіб на державному рівні, в'їзд до нас має бути для них заборонений», – зазначив Клінцевич.

За його словами, Росія імпортує з Польщі транспортні засоби, хімічну продукцію, продовольчі товари та сільськогосподарську сировину, й обсяги цього імпорту є «чутливими для Польщі».

«Польща займається дискредитацією Росії, є форпостом русофобської політики, розпалює фальшивки. По суті, заохочує фашизм. Ми не можемо й не маємо мовчати», – підкреслив Клінцевич.

Раніше Сенат Польщі ухвалив поправки до закону про знесення радянських пам'ятників.

Також відзначимо, що у Львові знесуть частину радянського монумента Слави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: