Угорщина, Польща і Чехія отримали останнє попередження щодо мігрантів

Читать на русском
Європейська комісія направила в середу владі Угорщини, Польщі і Чехії попередження за відмову розміщувати у себе мігрантів за загальноєвропейськими квотами.

Європейська комісія направила в середу владі Угорщини, Польщі і Чехії попередження за відмову розміщувати у себе мігрантів за загальноєвропейськими квотами.

Як повідомляється на сайті ЄК, якщо ці країни не направлять відповідь протягом місяця або представлять непереконливі аргументи на захист своєї позиції, наступним кроком європейської влади стане звернення до Суду ЄС, пише «Слово і Діло».

«Єврокомісія направила сьогодні обґрунтовані доводи Чехії, Угорщини і Польщі в зв'язку з невиконанням їх законних обов'язків щодо розселення, - говориться в прес-релізі ЄК. - Не дивлячись на неодноразові заклики до дії і початку офіційного розгляду минулого місяця, ці три держави продовжують порушувати свої законні зобов'язання і демонструють байдужість перед їх обіцянками Греції, Італії та іншим країнам - членам ЄС».

Розсилка «обґрунтованих доводів» є другим етапом офіційної процедури, передбаченої законами ЄС. Вона була запущена 15 червня цього року, коли Єврокомісія розіслала владі згаданих країн формальні повідомлення. У ЄК встановили крайній термін для виконання вимог всього в один місяць, хоча дана процедура передбачає двомісячний дедлайн.

Як повідомлялося, Австрія загрожує відправити війська на кордон з Італією.

Нагадаємо, в Польщі заявляли, що країна не повинна надавати притулок мігрантам, як на цьому наполягає ЄС, адже в першу чергу повинна піклуватися про свою безпеку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: