Ще п’ять країн підтримали санкції проти РФ

Читать на русском
П’ять країн долучилися до рішення Ради ЄС щодо продовження санкцій, запроваджених у відповідь на незаконну анексію Криму та Севастополя.

П’ять країн долучилися до рішення Ради ЄС щодо продовження санкцій, запроваджених у відповідь на незаконну анексію Криму та Севастополя.

Про це повідомила представниця Європейського Союзу з питань зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр Ради ЄС.

«Країни-кандидати на вступ до ЄС Чорногорія та Албанія, член європейської економічної зони Норвегія, а також Грузія та Україна долучилися до цього рішення», – йдеться в заяві.

За її словами, ЄС бере до уваги рішення цих країн і вітає його.

Санкції включають заборону на імпорт до ЄС товарів із Криму і Севастополя; інвестиції в Крим чи Севастополь; туристичні послуги в Криму та Севастополі, зокрема європейські круїзні лайнери не можуть заходити до кримських портів; експорт певних товарів та технологій до Криму, зокрема у сфері транспорту, телекомунікацій та енергетики.

28 липня ЄС продовжив санкції проти Росії ще на півроку.

Зазначимо, сьогодні, 28 липня, президент України Петро Порошенко привітав новий пакет санкцій США проти Росії.

У відповідь Росія вимагає від США до осені скоротити свій дипломатичний персонал у РФ до 455 осіб. Також посольству США повідомили про конфіскацію складських приміщень у Москві та дачі в Срібному бору.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: