Американці передадуть Україні військові патрульні катери

Читать на русском
Після навчань Sea Breeze-2017 українському флоту передадуть американські військові патрульні катери Islands.

Рішення про передачу українському флоту американських військових патрульних катерів Islands після навчань Sea Breeze-2017 фактично ухвалено.

Про це сказав контр-адмірал ВМС України Андрій Тарасов у ефірі радіо «Крим.Реалії», передає «Слово і Діло».

«Переговори перейшли на нижчий рівень, фактично рішення про передачу ухвалене й обговорюються деталі. Сподіваюся, що цей процес буде досить швидким, і ми ці катери отримаємо», – сказав Тарасов.

Спільні навчання України з іншими країнами в 2014-2017 роках«Слово і Діло» підготувало інфографіку про спільні військові навчання Збройних сил України з арміями інших країн протягом останніх трьох років.

За його словами, Росія користується нагодою, коли поруч є сучасні кораблі країн НАТО, щоб відпрацьовувати на них агресивні дії.

«Вони (російські військові – ред.) це роблять не лише в інтересах підготовки своїх сил, але й з метою проведення можливих провокацій. Ми до цих провокацій готові й навчання проведуться за планом, незважаючи на дії Чорноморського флоту Росії», – зазначив контр-адмірал.

Нагадаємо, 10-22 липня стартували українсько-американські військові навчання Sea Breeze у Чорному морі, в яких візьмуть участь збройні сили 17 держав.

Також зазначимо, що британці навчатимуть українських військових протидіяти снайперам і бронетехніці супротивника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: