НАТО вимагає, щоб Росія заздалегідь попереджала про військові навчання, які вона планує проводити

Читать на русском
У НАТО чекають, що Росія знову почне попереджати альянс про підготовлювані навчання відповідно до Віденського документу.
ВІйськові навчання НАТО

У НАТО чекають, що Росія знову почне попереджати альянс про навчання, які вона планує проводити, відповідно до Віденського документу, особливо напередодні сезону військових навчань.

Про це заявила заступник генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Роуз Гетемюллер, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Інтерфакс.

«Оглядини» у Трампа: в чому інтерес американського лідера та чого очікувати від візиту ПорошенкаДиректор Українського інституту аналізу та менеджменту політики розповів, чого очікувати від переговорів президента України з Дональдом Трампом.

«Ми хотіли б, щоб Росія повернулася до того режиму, коли відбувається повідомлення про проведення навчань відповідно до Віденського документу, з тим, щоб надавалася можливість для спостерігачів прийти і поспостерігати за тим, як проходять навчання», - сказала Гетемюллер на брифінгу інформбюро НАТО в Москві по відеозв'язку з Брюсселя.

Як заявила заступник генсека НАТО, «цю взаємодію потрібно обговорити, бо вона важливе саме зараз». Вона додала, що розпочався літній період навчань альянсу, а в серпні свої маневри проводитиме Росія в рамках навчань «Захід-2017».

Заступник генерального секретаря НАТО підкреслила, що кожна країна має право проводити навчання, але в альянсі спостерігають «наростаючий тиск» з боку Росії щодо кордонів альянсу.

«Коли ми бачимо, що вчення готуються таким чином, що це може створити якісь сюрпризи для нас в той період, коли у нас викликають занепокоєння агресивні дії Росії в інших частинах світу, це викликає побоювання», - сказала Гетемюллер.

Раніше повідомлялося, що НАТО провів навчання з відбиття нападу РФ на країни Балтії.

А міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що країни НАТО можуть багато чому повчитися в України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: