Полторак пропонує НАТО збільшити кількість спільних навчань

Читать на русском
Міністр оборони Степан Полторак запропонував НАТО проводити більше спільних навчань з українськими військовими на вітчизняних полігонах.
фото: Укрінформ

Міністр оборони Степан Полторак запропонував НАТО проводити більше спільних навчань з українськими військовими на вітчизняних полігонах.

Про це він заявив під час зустрічі з командувачем військами США в Європі генералом Беном Ходжесом, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства оборони.

«Ті українські військовослужбовці, які пройшли тренінги з тренувальних програм НАТО, за останній рік не втратили жодного клаптика української землі, зменшилася чисельність втрат і ми маємо певні переваги у військових операціях», – зазначив Полторак.

При цьому він запропонував частіше проводити навчання за участю інструкторів НАТО на українських військових полігонах.

«Упевнений, що ми маємо розширити географію проведення навчань за участю інструкторів країн Альянсу на українських полігонах», – підкреслив голова Міноборони.

Також Полторак вручив Ходжесу відзнаку Міністерства оборони України «За розвиток військового співробітництва».

Нагадаємо, 10 липня президент Петро Порошенко заявив, що не бачить необхідності в невідкладному поданні заявки на вступ до НАТО. Замість цього він пропонує сконцентруватися на реформах.

Також 10 липня генсек Альянсу Єнс Столтенберг розтлумачив українським депутатам, чому НАТО не надало Україні зброю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: