НАТО провів навчання з відбиття нападу РФ на країни Балтії

Читать на русском
Американські та британські війська НАТО провели перше великомасштабне військове тренування на кордоні Польщі й Литви, відпрацьовуючи сценарій відбиття вторгнення Російської Федерації в країни Балтії.

Американські та британські війська НАТО провели перше великомасштабне військове тренування на кордоні Польщі та Литви, відпрацьовуючи сценарій відбиття вторгнення Російської Федерації в країни Балтії.

Про це повідомляє Reuters в неділю, 18 червня, «Слово і Діло».

Відпрацьовувався варіант захоплення Росією ділянки кордону протяжністю 104 км, відомого під назвою Сувалкський коридор. Ця ділянка проходить через сільські угіддя, ліси і невисокі пагорби. Відзначається, в разі захоплення цієї території Росією, Естонія, Литва і Латвія будуть відрізані.

«Коридор вразливий через географію. Зрозуміло, не обов'язково, що буде атака, але ... якщо він (коридор, - ред.) буде закритий, у нас є три союзника, які знаходяться на півночі, які потенційно можуть бути ізольовані від решти Альянсу», - повідомив журналістам генерал-лейтенант США Бен Ходжес.

Протягом двох днів в навчаннях брали участь вертольоти США і британські літаки, а також війська Польщі, Литви та Хорватії.

Раніше в Литві стартували міжнародні військові навчання.

Нагадаємо, американські і європейські військові в липні проведуть спільні великомасштабні військові навчання біля українського кордону.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: