Добкіну вручили підозру

Читать на русском
Генеральна прокуратура вручила депутату від фракції Опозиційного блоку Михайлу Добкіну підозру, але не арештувала.

Генеральна прокуратура вручила депутату від фракції «Опозиційного блоку» Михайлу Добкіну підозру, але не арештувала.

Про це повідомив сам Добкін при виході з будівлі ГПУ, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Цензор.НЕТ».

«Мені вручили підозру за статтею 364 (зловживання) і за статтею 190 (шахрайство). Ні про яку 191 статтю, про яку казав генеральний прокурор, не йшлося. Це свідчить про те, що він не читав, що підписував», – сказав депутат.

За словами Добкіна, підозру йому вручав перший заступник генпрокурора. Куди конкретно його везуть на допит, він не знає: «Зараз їду на перший допит. Я заявив, що хочу здати всі свої паспорти. Прокурор сказав, що це потрібно врахувати. Щоб не було спекуляцій на тему, що я можу кудись утекти».

Добкін висловив упевненість, що сьогодні його затримувати не будуть. Також він заявив, що затримати його могли ще вчора.

Активісти принесли під офіс «Опоблоку» сухарі для ДобкінаАктивісти принесли під офіс Опоблоку сухарі сухарі для народного депутата, екс-мера Харкова Михайла Добкіна.

«Мені сказали, що затримувати мене не будуть. Тому незрозуміло, навіщо голосували за затримання. Зайва втрата часу й паперу. Суд може бути завтра, в понеділок чи у вівторок. На суді проситиму особистого зобов'язання перед слідчими приходити на кожну слідчу дію й не виїжджати з країни без дозволу слідства», – заявив Добкін, зазначивши, що значна кількість нардепів готові взяти його на поруки.

Крім того, за словами парламентаря, він має намір звернутися до міжнародних інстанцій, щоб оскаржити дії ГПУ. Також він повідомив, що знайшов собі іноземних адвокатів.

«Я вчора уже розмовляв із двома іноземними адвокатами. Два з двох погодилися взятися за цю справу», – сказав Добкін.

Також він додав, що має закордонних друзів, які в разі чого готові допомогти йому фінансово.

Нагадаємо, Верховна Рада 13 липня проголосувала за зняття депутатської недоторканності, затримання й арешт Добкіна. Він пообіцяв нікуди не тікати й до лікарні не лягати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: