Рада підтримала подання про зняття недоторканності, затримання та арешт Добкіна

Читать на русском
Депутати Верховної Ради підтримали подання Генпрокуратури про зняття депутатської недоторканності з депутата Опозиційного блоку Михайла Добкіна, його затримання й арешт.

Верховна Рада у четвер, 13 липня, позбавила депутатської недоторканності члена «Опозиційного блоку» Михайла Добкіна, а також проголосувала за його затримання й арешт.

За рішення про позбавлення недоторканності проголосували 288 парламентарів, 29 висловились проти, ще 1 депутат утримався, повідомляє «Слово і Діло».

Скільки обіцянок встигли виконати підозрювані нардепи?Напередодні останнього пленарного тижня літньої сесії Верховної Ради «Слово і Діло» проаналізувало, як добре виконують свої обіцянки народні депутати, доля недоторканності яких буде вирішуватися найближчими днями.

За затримання нардепа проголосували 250 його колег. І нарешті подання про арешт народного депутата підтримали 242 парламентаря.

Одразу після завершення голосування генеральний прокурор Юрій Луценко з парламентської трибуни викликав Добкіна на допит до Генпрокуратури. Там нардепа чекають у п’ятницю, 14 липня, о 14:00.

Відзначимо, що, за словами Луценка, Генпрокуратура не має повноважень на затримання й арешт народного депутата Добкіна без рішення суду, тож покинути будівлю парламенту той зможе вільно.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада також успішно внесла зміни до держбюджету на 2017 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: