Комітет визнав законними подання проти нардепа Добкіна

Читать на русском
Регламентний комітет визнав законним і мотивованим подання ГПУ на зняття недоторканності проти Добкіна, проте з недоліками в частині обґрунтування.

Регламентний комітет визнав законним і мотивованим подання ГПУ на зняття недоторканності проти Михайла Добкіна, проте з недоліками в частині обґрунтування.

Подання на затримання і арешт визнали законними, але недостатньо обґрунтованими. Відповідне рішення озвучив перший заступник регламентного комітету ВР Павло Пинзеник.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Харківські обшуки: чому влада взялася за Кернеса та Добкіна? ЕкспертЗасновник компанії SIC Group Ukrainе проаналізувала обшуки в Геннадія Кернеса та Михайла Добкіна.

«Комітет вважає, що подання про надання згоди на притягнення до відповідальності народного депутата України Добкіна М. М., підтримане та внесене в ВРУ генпрокурором України Луценко Ю. В. 29 червня 2017 року №15/1/1-28275\16, є достатнім з точки зору представлених матеріалів, законним і мотивованим, оскільки воно ініційовано та подано належним суб'єктом подання. Подання має певні недоліки в частині обґрунтування, вони викладені в мотивувальній частині цього висновку. З огляду на викладене, пропонується комітету приймати рішення і прийняти рішення за поданням про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Добкіна М. М., підтримане та внесене в ВРУ генпрокурором України Луценко Ю. В., і направити голові ВР висновок комітету, вказане уявлення і пояснення народного депутата України Добкіна М. М.», - сказав Пинзеник.

Разом з тим, комітет визнав подання на затримання і арешт законним, але недостатньо мотивованим і обгрунтованим.

Обгрунтовуючи обвинувачення, генпрокурор Юрій Луценко сказав: «З 8 листопада 2014 року здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні (проти Михайла Добкіна - ред.) За фактом вчинення посадовими особами Харківської міської ради кримінальних правопорушень, передбачених статтями 190 «шахрайство», 191 «розкрадання» , 255 «створення злочинної організації», 364 «зловживання» (КК України, - ред.)».

Раніше повідомлялося, Луценко просив Раду дати згоду на арешт Добкіна.

Також генпрокурор заявив, що всі матеріали на Добкіна готові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: