Україна вимагає допустити консула до затриманого в Італії бійця АТО

Читать на русском
У заяві підкреслюється, що справа про затримання Марківа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС і Генконсульства України в Мілані.

У зв'язку із затриманням українського військового Віталія Марківа Генконсульство України звернулося до італійського суду з вимогою надати можливість консулу відвідати його.

Про це йдеться в заяві МЗС України, передає «Слово і Діло».

«У зв'язку із затриманням в Італії громадянина України В. Марківа Генеральне консульство Украни в Мілані звернулося до суду м. Павіа з клопотанням надати інформацію про підстави та обставини його затримання, а також забезпечити можливість консульській посадовій особі найближчим часом відвідати Марківа в закладі утримання та бути присутнім на судовому засіданні 4 липня 2017 року в його справі», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що консул встановив контакт з адвокатом Марківа та узгодив алгоритм подальших дій.

Карта АТО: ситуація на сході України на 2 липняСитуація на сході країни станом на 00:00 2 липня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

У заяві підкреслюється, що справа про затримання Марківа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС і Генконсульства України в Мілані.

Як відомо, поліція Італії заарештувала громадянина України, заступника командира взводу батальйону оперативного призначення ім. Кульчицького Віталія Марківа за підозрою в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 2014 року в Слов'янську. ГПУ звернулася до італійської влади з вимогою надати ґрунтовні докази провини Марківа або його негайно його відпустити.

Зазначимо, за даними НГУ, 2014 року в батальйоні ім. Кульчицького, де служив Марків, не було жодного міномета, від обстрілу з яких загинули Рокеллі та Миронов. За даними слідства, журналісти загинули внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ.

Як заявили 2 липня в МВС, проти затриманого Марківа свідчив французький журналіст, який вказав на його можливу причетність до вбивства фоторепортера Рокеллі.

Також зазначимо, за минулу добу 2 липня російсько-окупаційні війська 20 разів обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі, внаслідок чого двоє військових отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: