Затриманому в Італії українському військовому змінили адвоката

Читать на русском
Віталію Марківу, затриманому напередодні в Італії, змінили державного адвоката на приватного. Новий адвокат наразі знайомиться з матеріалами справи.

Українському військовому Віталію Марківу, затриманому напередодні в Італії, змінили державного адвоката на приватного.

Про це розповів начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

За його словами, новий адвокат наразі ознайомлюється з матеріалами справи.

Кирилич додав, що заміна адвоката або залучення додаткового захисника є правом рідних затриманого.

За інформацією джерел видання, нового платного адвоката Марківа звати Рафаелле Делла Валле. Раніше його захищав державний адвокат Боцці.

Батальйон імені генерала Кульчицького на своїй сторінці в Facebook повідомив, що суд у справі Марківа перенесений на 5 липня в зв'язку з вивченням матеріалів справи новим італійським адвокатом.

Нагадаємо, 30 червня поліція Італії заарештувала заступника командира взводу батальйону оперативного призначення ім. Кульчицького Віталія Марківа за підозрою в нібито причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі в 2014 році в Слов'янську.

Як заявили 2 липня в МВС, проти затриманого Марківа свідчив французький журналіст, який вказав на його можливу причетність до вбивства фоторепортера Рокеллі.

Генконсульство України звернулося до італійського суду з вимогою надати можливість консулу відвідати Марківа. Також, за словами заступника генпрокурора України Євгена Єніна, ГПУ звернулася до італійської влади з вимогою надати ґрунтовні докази провини Марківа або негайного звільнити його.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: