В Італії затримали українського добровольця, підозрюваного у вбивстві журналіста на Донбасі

Читать на русском
В італійській Болоньї затриманий доброволець одного з українських батальйонів, якого підозрюють у вбивстві на Донбасі фоторепортера Андреа Роккеллі.
Фото з відкритих джерел

В Італії 30 червня за підозрою в причетності до вбивства на Донбасі фоторепортера Андреа Роккеллі затриманий боєць одного з українських добровольчих батальйонів.

Ім'я затриманого не називається, проте відомо, що молодий чоловік до 2013 року проживав в Італії і має українське коріння, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на La Republica.

Наприкінці 2013 року чоловік приїхав до Києва, де брав участь у Революції Гідності. Після цього він став добровольцем одного з батальйонів, які воювали на Донбасі і потім увійшли до складу Національної гвардії.

У МВС розповіли деталі допиту кілера ОсмаєваВнаслідок допиту було встановлено, що раніше чоловік здійснював й інші злочини, зокрема і на території України.

Підозрюваного затримали в Болоньї. Його звинувачують у причетності до смерті італійського фоторепортера Роккеллі і його перекладача, котрі потрапили під мінометний обстріл у селищі Андріївка поблизу Слов'янська 24 травня 2014 року.

Нагадаємо, 1 червня Київська міська рада надала офіційного статусу бійцям добровольчих батальйонів, які захищали територіальну цілісність і суверенітет України на Донбасі.

Як уже писало «Слово і Діло», за минулу добу на Донбасі ВСУ втратили ще одного військового.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: