Омелян заявив про ймовірне скасування польотів Ryanair в Україну

Читать на русском
Тим часом на офіційному сайті ірландського лоукостера Ryanair зникла можливість придбання квитків у напрямку в та з аеропортів Бориспіль та Львів.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян вважає, що, ймовірно, сьогодні буде оголошено про скасування польотів Ryanair в Україну.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Вилітаю з «державного» Борисполя в Бухарест на українсько-румунські переговори. Наймовірніше, сьогодні буде оголошення про скасування польотів Ryanair в Україну», – повідомив він.

Коментуючи ситуацію навколо вимог Ryanair до аеропорту «Бориспіль», Омелян зазначив: «Дивно, що Ryanair вимагає взагалі якісь умови, вони б мали займатися благодійністю, взяти кредит у доларах під 25% річних у ПриватБанку й дати можливість безтурботного подальшого збагачення для українських топ-державних службовців та олігархів».

Міністр нагадав про існування указу президента, «який чітко визначає завдання для Кабміну: збільшити кількість авіарейсів до аеропортів держав-членів Європейського Союзу, в тому числі із залученням авіаперевізників, що працюють за моделлю «лоукост».

«Прем'єр-міністр України … дав доручення міністерству розробити програму розвитку ринку авіаперевезень, а також аеропортів: «ми маємо придумати механізм розвитку конкуренції на ринку перевезень, щоб не було дискримінації, а наш перевізник був якісним, конкурентним за цінами», йшлося й про залучення лоукост-перевізників», – написав Омелян.

Тим часом на офіційному сайті ірландського лоукостера Ryanair зникла можливість придбання квитків у напрямку в та з аеропортів «Бориспіль» та «Львів».

Нагадаємо, 5 липня міжнародний аеропорт «Бориспіль» підписав угоду з найбільшим європейським лоукостером Ryanair. Проте, за словами директора аеропорту «Бориспіль» Павла Рябікіна, ультиматум Ryanair може призвести до мільярдних збитків.

Також сьогодні стали відомі вимоги, які лоукостер Ryanair висунув аеропорту «Бориспіль».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: