Ультиматум Ryanair «Борисполю» може призвести до мільярдних збитків – гендиректор

Читать на русском
Аеропорт Бориспіль анонсував на 10 липня прес-брифінг генерального директора Павла Рябікіна, на якому він планує повідомити про вимоги авіакомпанії Ryanair.

Аеропорт «Бориспіль» анонсував на 10 липня прес-брифінг генерального директора Павла Рябікіна, на якому він планує повідомити про вимоги авіакомпанії Ryanair.

Про це йдеться у офіційному прес-релізі держпідприємства, пише «Слово і Діло».

«Привернення уваги до зазначених тем обумовлено ультимативною заявою Ryanair від 6 липня щодо договору, підписаного аеропортом «Бориспіль», і відповідною позицією Міністерства інфраструктури», – йдеться в анонсі.

Рябікін планує ознайомити журналістів з вимогами авіакомпанії Ryanair і розповість про фінансові загрози для аеропорту.

«Зокрема, буде надано економічне обгрунтування збитків у розмірі 2 млрд грн на рік, які Ryanair може завдати держпідприємству у разі отримання преференцій на лондонському напрямку (так звана умова «100 кілометрів»)», – йдеться в анонсі.

Раніше генеральний директор аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін повідомив, що аеропорт зі свого боку підписав договір з Ryanair і направив в головний офіс авіакомпанії.

За його словами, в договорі не враховані всі побажання Ryanair.

«Більшість, але не всі. Зокрема, на напрямок Київ-Лондон знижка у 80% не надається, оскільки цей напрямок для аеропорту «Бориспіль» новим не є», – додав він.

Як повідомлялося, аеропорт «Бориспіль» підписав договір з Ryanair.

Як відомо, 26 квітня міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що керівництво аеропорту «Бориспіль» досягло домовленості співпраці з лоукостером Ryanair.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: