Омелян звинуватив МАУ в спекуляціях навколо Ryanair

Читать на русском
Спекуляции в отношении Ryanair в Украине являются попытками национального перевозчика сохранить монопольное положение.

Спекуляції щодо Ryanair в Україні є спробами національного перевізника зберегти монопольне становище.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час брифінгу, присвяченого інфраструктурній готовності України до безвізового режиму з ЄС, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Крім того, це нахабна спроба відібрати в українців мрію стати повноправною частиною європейської спільноти. Українці мають право подорожувати до Європи за 50 євро, а не за 500 євро, і Україна за крок від цього. Міністерство інфраструктури виконало роботи із залучення Ryanair в Україну на 90%, решта 10% - за керівництвом аеропортів», - зазначив міністр.

Омелян нагадав, що авіакомпанія Ryanair оголосила про початок рейсів за напрямками: з Києва в Ейндховен, Лондон, Стокгольм, Манчестер; зі Львова до Ейндховен, Берлін, Краків, Вроцлав, Будапешт, Лондон, Меммінген.

За його словами, якщо зі Львовом проблем немає, то в Києві розгорнувся «цілий блокбастер».

«Так ось, ніякого Гостомеля, Житомира та інших не буде. Якщо Ryanair не буде літати до Києва, керівництво аеропортів в Борисполі і Жулянах має вийти і сказати, чому, сказати людям правду. Ще раз підкреслюю: в KPI, які я поставив перед новим главою Борисполя, першим пунктом було - результативно завершити переговори з компаніями-лоукостами і забезпечити виконання ними рейсів з терміналів F або B. Міністерство очікує, що Бориспіль відкриє термінал F для лоукостів», - резюмував глава Мінінфраструктури.

В Україні стартував продаж квитків від RyanairІрландська авіакомпанія Ryanair офіційно запустила продаж квитків на свої рейси зі стикуванням.

Як відомо, 26 квітня міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що керівництво аеропорту «Бориспіль» досягло домовленості про співпрацю з лоукостером Ryanair.

За його словами, початок рейсів лоукост Ryanair заплановано на кінець вересня.

Пізніше в «Борисполі» розповіли, що до сих пір не домовилися з Ryanair.

Нагадаємо, найбільший авіаперевізник України МАУ отримав право на польоти з Києва до Стокгольма-Скавста, Манчестер і Ейндховен.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: