Що чекає на Довгого та чому ГПУ масово позбавляє депутатів недоторканності

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Уже був інцидент із Новинським. Тоді сказали, що докази недостатні, а депутати мають визначитися самі. Позиція регламентного комітету була показовою: аргументів недостатньо. Схоже, те ж саме відбулолося з Дейдеєм і, скоріш за все, відбудеться з Довгим.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Ігор Петренко, оцінюючи можливість зняття недоторканності з Олеся Довгого та ініціативність ГПУ.

«У ситуації з Олесем Довгим генпрокурор підготувався трохи краще, тому що з аудіозаписів було зрозуміло не все. Але водночас і аргументи Довгого виглядають вагомо. Крім того, потрібно розуміти, що оцінюється 2006 рiк. Звісно, до «молодої команди» Черновецького багато питань, але є питання й до ГПУ. Наприклад, хто заважав раніше брати матеріали й займатися розслідуванням, коли Луценко був у МВС», – констатував Петренко.

Експерт зазначив, що в цьому випадку дуже багато політичних аспектів. Ситуація навколо ГПУ закрутилася в той момент, коли Порошенко поїхав на переговори до США.

«Не виключено, що ГПУ діяла на випередження. У тому плані, що в США могли висловити невдоволення боротьбою з корупцією, озвучити критику на адресу НАЗК, НАБУ й САП через їхні постійні протиріччя між собою. Всі подання про позбавлення недоторканності мають зовсім інше завдання, ніж реальне покарання винних», – додав він.

За рік роботи в Генпрокуратурі Луценко виконав лише кожну дев'яту обіцянкуЗа перший рік роботи в Генеральній прокуратурі України Юрій Луценко зміг виконати лише 12% власних обіцянок.

«Те, як розгортаються події, а також реакція регламентного комітету розкриває слабкість підготовки та ненаціленість на результат. Це характеризує діяльність ГПУ на чолі з Луценком», – резюмував Ігор Петренко.

Раніше аналітики «Слова і Діла» з'ясували, що за рік роботи в Генпрокуратурі Юрій Луценко виконав лише кожну дев'яту обіцянку.

Нагадаємо, ГПУ підозрює Олеся Довогого в протиправних діях під час його перебування на посаді секретаря Київради за часів міського голови Леоніда Черновецького.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: