Засідання регламентного комітету: зняття недоторканності з Довгого. Онлайн-трансляція

Читать на русском

Парламентський комітет розгляне чергове подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з депутата.
фото: Денис Рафальський

Комітет Верховної Ради з питань регламенту розгляне подання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на притягнення до відповідальності народного депутата Олеся Довгого.

Онлайн-трансляцію засідання буде вести «Слово і Діло».

12:50

Комітет оголосив про перерву.

12:15

Луценко процитував свідчення одного з фігурантів справи, екс-голови земельної комісії Олексія Євлаха, в яких він стверджував, що Довгий наполягав на тому, щоб рішення про «Жуків острові» він виніс із місця.

11:59

Прокурор САП зазначив, що умисел Довгого в таких діях щодо «Жуків острова» простежується з оперативних даних і низки документів.

11:45

Генпрокурор Луценко зазначив, що те рішення Київради в 2007 році стосовно «Жуків острів» було ухвалено на достроковому засіданні, на яке не пускали опозицію.

11:02

Нардеп визнав, що підписував один з документів, але зі зворотного боку. За його словами, це чисто технічна дія, яку зобов'язаний робити секретар Київради.

10:56

Адвокат Довгого заявив, що рішення Київради у 2007 році підписував тодішній мер Леонід Черновецький, а не його підзахисний.

10:52

Нардеп покаявся, але заявив, що ті рішення ухвалювалися колегіально і тому відповідальності він не несе. Довгий додав, що ніяких документів не підписував. Однак пізніше, він звернувся до комітету з проханням підтримати подання, щоб в судовому порядку поставити крапку в цій справі.

10:36

Олесь Довгий вважає, що справа проти нього сфабрикована. За його словами, ГПУ «добре підготувалася», створивши презентацію.

10:32

Глава ГПУ вважає, що у правоохоронців достатньо доказів, щоб повідомити Довгому про підозру в цій «земельній схемі». За його словами, нардеп діяв із умислом, зловживаючи службовим становищем.

10:17

Луценко заявив, що в серпні 2007 року Київська міська рада ухвалила рішення про скорочення площі замовника «Жуків острів» з 1630 га до 196 га, тобто майже в 10 разів. За його словами, Київрада грубо порушила передбачену природоохоронним законодавством процедуру. Під документом стояв підпис Довгого, який на той момент обіймав посаду заступника мера Києва. В результаті чого землю, яка втратила природно-заповідний статус, віддали під забудову.

10:11

Генеральний прокурор Юрій Луценко розповідає про суть звинувачень до нардепу Довгому. За його словами, справа стосується виділення земельних ділянок в Києві в 2007-2009 роках.

10:09

Засідання розпочато. Олесь Довгий прийшов на засідання

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: