Довгий передумав подавати законопроект про відкликання депутатів

Читать на русском
Народний депутат Олесь Довгий так і не ініціював у парламенті законопроект про відкликання народних депутатів-мажоритарників.
Олесь ДовгийФото: "УНІАН"

Народний депутат України Олесь Довгий не виконав обіцянку щодо реєстрації в парламенті законопроекту про відкликання народного депутата.

Зробити це він пообіцяв ще 29 жовтня 2014 року, заявивши, що виборці повинні мати право відкликати свого мажоритарника, якщо він у парламенті не відстоює їхні інтереси.

«По-перше, я вважаю, що мажоритарна система – це правильно, але має бути відкритий список. По-друге, вважаю, що має бути закон, за яким громадськість могла б відкликати свого депутата, якщо він не виправдовує надій: сприймає парламент як хоббі, не бореться за інтереси виборців, хоча б раз на рік не звітує про свою діяльність. Це буде мій перший закон», – заявив Довгий, будучи тоді ще новообраним депутатом Верховної Ради VIII скликання.

Олесь ДовгийНародний депутат України
Довгий обіцяє внести у ВР законопроект про відкликання народного депутатаСказано 29 жовтня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Проте ані в 2014-му, ані наступного року нардеп свого слова так і не дотримав. Про це свідчать результати перевірки, проведеної аналітиками «Слова і Діла».

Додамо, що Одесь Довгий сам є депутатом-мажоритарником: уродженець Києва, в парламенті він представляє одномандатний виборчий округ №102, що в Кіровоградській області. До речі, наприкінці грудня журналісти «Слова і Діла» навідувались на округ Довгого, щоб дізнатися, як працює його громадська приймальня та чи задоволені ним виборці.

Сам депутат має в своєму активі 6 виконаних обіцянок із 16. Дізнатися, як працюють його колеги по парламенту, можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: