Луценко: ГПУ готує нову підозру Новинському

Читать на русском
За його словами, наразі прокуратора все ще продовжує слідчі дії проти нардепа Новинського, зокрема в частині скоєння ним економічних злочинів проти України.

Слідчі дії в справі УПЦ МП та депутата Вадима Новинського ще тривають, а після їхнього завершення може бути ініційоване нове подання на зняття недоторканності з нардепа.

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Еспресо.TV».

«Досудове слідство щодо народного депутата Новинського триває», – сказав Луценко.

За його словами, наразі прокуратура продовжує слідчі дії проти нардепа Новинського, зокрема в частині скоєння ним економічних злочинів проти України. Після цього можливе нове подання до Верховної Ради на зняття недоторканності з народного депутата Новинського.

За версією Луценка, слідчі й прокурори умисно стиснули справу про незаконний вплив на митрополита УПЦ МП Володимира, щоб відповідальності уникнули Вадим Новинський і Віктор Янукович – головні підозрювані.

Нагадаємо, 8 грудня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Вадима Новинського. Новинський заявив про намір подавати до суду на тих, хто, на його думку, сфабрикував проти нього справу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: