КМДА продовжила договір з «Київенерго»

Читать на русском
Київська міська рада продовжила договір з компанією Київенерго на управління тепловими мережами міста до 27 квітня 2018 року.

Київська міська рада продовжила договір з компанією «Київенерго» на управління тепловими мережами міста до 27 квітня 2018 року.

За ухвалення відповідного проекту рішення проголосували 62 депутати при мінімально необхідному 61, передає «Слово і Діло».

Розрахунки і зростання неплатежів: зловживання «Київенерго» і правовий вихід для споживачівЕксперт з енергетичних програм оцінив ситуацію із заборгованістю за тепло і відключеннями споживачів.

Згідно з проектом рішення, передбачається продовження угоди щодо реалізації проекту управління та реформування енергетичного комплексу Києва від 2001 року, укладеного між Київською міською державною адміністрацією та енергопостачальною компанією «Київенерго».

Відповідну угоду з «Київенерго» пропонується продовжити до 27 квітня 2018 року включно. Дія існуючого договору закінчується 31 грудня 2017 року.

У проекті рішення також передбачено визначення КП і закріплення за ним на праві господарського відання комунального майна, що перебуває у володінні та користуванні «Київенерго», після припинення угоди.

Крім того, планується розробити до 30 червня 2017 року договір про визначення процедури та умов повернення комунальної власності, переданої «Київенерго».

Кабмін планує виділити 15 мільярдів для погашення боргів по субсидіях перед теплокомуненергоГройсман попросив депутатів підтримати відповідний законопроект, який внесуть в Раду в червні.

Нагадаємо, що 11 листопада 2016 року мер Києва, голова Київміськадміністрації Віталій Кличко заявив, що адміністрація не має наміру продовжувати договір з компанією «Київенерго» на управління тепловими мережами міста.

Відомо, що Київська міська держадміністрація веде переговори з Fortum Corporation (Фінляндія) і Veolia Environnement (Франція) про співпрацю при управлінні тепловими мережами.

Раніше в «Київенерго» озвучили борги населення за опалення і гарячу воду.

Нагадаємо, в КМДА обіцяли повернути киянам гарячу воду до кінця тижня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: