У «Київенерго» озвучили борги населення за опалення і гарячу воду

Читать на русском
Борги киян перед Київенерго за опалення і гарячу воду на початок червня склали 1,6 мільярдів гривень.

Борги киян перед «Київенерго» за опалення і гарячу воду на початок червня склали 1,6 мільярдів гривень.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Київенерго».

За даними компанії, борг населення за опалення за станом на 1 червня склав 1,1 мільярди гривень, за гарячу воду – 0,5 мільярдів гривень.

Також в компанії повідомили, що борги ЖЕО Києва перед компанією за тепло і гарячу воду склали на цю дату 0,8 мільярдів гривень, борги бюджетних організацій – 0,08 мільярди, а борг бюджету по компенсаціях пільг і субсидій становить 1,1 мільярди гривень.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір демонополізувати ринок теплоенергетикиСказано 24 травня 2016 р.Статус обіцянки: У процесі

«Київенерго» не має інших фінансових джерел для погашення заборгованості за спожитий газ, крім розрахунків споживачів, тому недотримання платниками фінансової дисципліни ставить під загрозу його роботу як стабільного постачальника соціально важливих послуг киянам. Сплачені клієнтами кошти зараховуються на спеціальні рахунки, з яких, згідно з алгоритмом НКРЕКУ, автоматично перераховуються на оплату за газ і його транспортування», – зазначили в компанії.

Нагадаємо, 19 червня віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко повідомив, що заборгованість населення України з оплати послуг централізованого опалення станом на 1 червня 2017 року становить 3,8 млрд. грн, 25% з яких сформовані споживачами ПАТ «Київенерго».

30 травня в «Київтрансгазі» повністю зупинили газопостачання столичної ТЕЦ-6, яка забезпечує гарячою водою та опаленням (взимку) райони Оболонь, Троєщина, а також Райдужний і Воскресенський масиви.

«Київенерго» експлуатує майже всі енергетичні об'єкти Києва, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі. Компанії «ДТЕК» належить 72,4% акцій «Київенерго», ще 25% + 1 акцією володіє держава.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: