Тимошенко прокоментувала звинувачення щодо газового контракту

Читать на русском
На думку Тимошенко, нинішня влада використовує рішення Стокгольмського арбітражу щодо газового контракту для боротьби з її партією, як з опонентом.

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко відповіла на звинувачення щодо укладеного нею газового контракту з Росією в 2009 році.

Про це повідомляє Realist, передає «Слово і Діло».

На думку Тимошенко, нинішня влада використовує рішення Стокгольмського арбітражу щодо газового контракту для боротьби з її партією, як з опонентом.

Тимошенко зазначила, що принцип «бери або плати», передбачений газовим контрактом 2009 року, був типовим для контрактів з усіма європейськими споживачами російського газу.

«Але в 2011 році Європейська комісія провела антимонопольне розслідування і, по суті, чітко визначила, що це монопольна вимога, яка не може бути допущена в контрактах. Всі, підкреслюю, країни Європейського Союзу почали скасовувати принцип «бери або плати» ... Тепер скасувала Україна. І в цьому немає нічого екстраординарного», - сказала вона.

Крім того, за словами Тимошенко, за 8 років Україна не заплатила ні копійки за принципом «бери або плати». Лідер «Батьківщини» також заявила, що «в 2009 році ціна на газ була $ 232,98, а не $ 450», що підтверджується в матеріалах справи проти неї, яку слухав суддя Родіон Кірєєв. Також вона обурилася тим, що «сьогодні ця корумпована влада встановила для народу на український газ ціну $ 285 за 1 тис. куб. м».

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що «радикали» звернуться до суду, якщо НКРЕКП не скасує формулу ціноутворення «Роттердам+»Сказано 21 листопада 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«І я зараз беру зобов'язання перед народом України, що ця мафія саме за це буде сидіти - за те, що вони пограбували людей, продаючи український газ дорожче, ніж після контракту 2009 року продавався російський газ. Сьогодні за тим контрактом, який ви лаєте, $ 140-160/куб. м коштує газ, а ви його купуєте ... через посередників майже за $ 230 і ви будете за це відповідати!», - пригрозила Тимошенко.

Нагадаємо, фракція «Блок Петра Порошенка» зажадала перевірити обставини підписання Юлією Тимошенко газового контракту з Росією на предмет державної зради.

Також відзначимо, за недостовірні дані у фінансовому звіті ВО «Батьківщина» Печерський суд Києва зобов'язав Генпрокуратуру порушити справу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: