У БПП хочуть перевірити газовий контракт Тимошенко на держзраду

Читать на русском
Фракція вимагає, щоб НАБУ і САП публічно почали розбиратися в ситуації і протягом двох тижнів поінформували парламент про результати.

Фракція Блоку Петра Порошенка просить перевірити обставини підписання Юлією Тимошенко газового контракту з Росією на предмет державної зради.

Про це заявив голова фракції Артур Герасимов на засіданні погоджувальної ради, повідомляє «Слово і Діло».

«Кошти в розмірі десятків мільйонів доларів США пішли Путіну і російській армії. І все це - через газовий контракт, який, на жаль, уклала з Росією колишній Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко... Підписаний контракт - це не просто злочин проти українського народу, це зрада національних інтересів України, яка мало не знищила Україну», - сказав Герасимов.

За його словами, фракція вимагає, щоб незалежні новостворені антикорупційні органи - Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура - негайно і публічно почали розбиратися в ситуації і протягом двох тижнів поінформували парламент про результати.

«Ми закликаємо комітети Верховної Ради з нацбезпеки та оборони, антикорупційний комітет негайно викликати колишнього Прем'єр-міністра Юлію Тимошенко і розглянути питання державної зради і корупційної складової газового контракту 2009 року», - наголосив Герасимов.

Він зауважив, що не потрібно шукати будь-якої політичної мотивації чи політичної складової.

«Є рішення незалежного міжнародного суду з бездоганною репутацією, який встановив: контракт 2009 року, принцип «бери або плати» були грабіжницькими для України», - підкреслив голова фракції БПП.

Він наголосив, що цей газовий контракт «був ударом у спину».

Нагадаємо, 31 травня Стокгольмський трибунал задовольнив вимогу Нафтогазу про перегляд ціни на газ з урахуванням ринкових умов; повністю відхилив вимоги Газпрому щодо принципу «бери або плати», а також повністю скасував заборону на реекспорт газу.

Водночас лідерка «Батьківщини» і підписант договору про постачання російського газу 2009 року Тимошенко заявила, що без контракту не було б і перемоги «Нафтогазу» в Стокгольмському арбітражі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: