Суд зобов’язав ГПУ порушити справу через фінзвіт «Батьківщини»

Читать на русском
Згідно зі звітом, партія нібито отримувала по декілька тисяч гривень від пенсіонерів, які розповідали, що насправді перераховували по 2, 4 чи 10 гривень.

Через недостовірні дані у фінансовому звіті ВО «Батьківщина» Печерський суд Києва зобов'язав Генпрокуратуру порушити справу.

Про це повідомляють «Наші гроші», передає «Слово і Діло».

Основою цього рішення стала скарга юристів bihus.info на бездіяльність прокуратури щодо суттєвих порушень у партійному звіті політичної сили. Справу відкрито за фактом дій посадових осіб партії, які підпадають під статтю 366 ККУ - «Внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів».

Розслідування програми щодо партійних фінансів виявило невідповідності між звітом і реальними внесками, що здійснювали донори ВО «Батьківщина». Згідно зі звітом, партія нібито отримувала по декілька тисяч гривень від пенсіонерів, які розповідали, що насправді перераховували по 2, 4 чи 10 гривень. Крім того, було виявлено випадки, коли вказані у звіті донори взагалі не мали відношення до ВО «Батьківщина» і спростовували будь-які внески.

Юлія ТимошенкоНародний депутат України
Тимошенко заявила, що «Батьківщина» ніколи не підтримає запропоновану судову реформуСказано 30 травня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

19 квітня юристи bihus.info повідомили Генеральну прокуратуру України про ознаки кримінального правопорушення, виявлені в ході розслідування. За відсутності реакції з боку ГПУ, 25 квітня юристи звернулись до суду.

2 червня суд задовільнив скаргу та зобов’язав прокуратуру внести відомості про справу до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Детально «розкрити» донорів «Батьківщини» вдалося, зокрема, завдяки роботі аналітиків Громадського руху «Чесно». Вони теж виявили, що «Батьківщина», яка задекларувала 7,5 мільйонів грн пожертвувань від громадян, часто фальсифікує походження цих коштів.

Зазначимо, фракція БПП просить перевірити обставини підписання Юлією Тимошенко газового контракту з Росією на предмет державної зради.

Раніше Тимошенко публічно вибачилася перед лідерам фракції БПП Артуром Герасимовим за можливу образу під час суперечки в ток-шоу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: