Тимошенко: без контракту з «Газпромом» не було б і перемоги в Стокгольмі

Читать на русском
Лідер Батьківщини і підписант договору про постачання російського газу 2009 року Юлія Тимошенко вважає, що без контракту не було б і перемоги Нафтогазу в Стокгольмському арбітражі.

Лідер «Батьківщини» і підписант договору про постачання російського газу 2009 року Юлія Тимошенко вважає, що без контракту не було б і перемоги «Нафтогазу» в Стокгольмському арбітражі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу політсили.

За словами Тимошенко, саме «газовий контракт» 2009 року дав можливість оскаржувати його в Стокгольмському арбітражі і домогтися перемоги над «Газпромом».

«Якби цей контракт був поганим, то ми б ніколи не перемогли б у Стокгольмському арбітражі», – заявила Тимошенко.

На думку політика, підписані в 2009 році домовленості з Росією не були невигідними для України, а чинна влада «продовжує маніпуляції».

Нагадаємо, 31 травня Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» про перегляд ціни по укладеному в 2009 році контракту на поставку природного газу «Газпромом» з урахуванням ринкових умов.

Окремим рішенням Стокгольмський арбітраж скасував умову «бери або плати», за яким Україна мала б щорічно купувати 52 мільярди кубометрів газу або оплачувати його вартість, не вибираючи весь обсяг. Рішення суду є обов'язковим для дотримання обома сторонами.

Президент Петро Порошенко заявив, що після виграшу «Нафтогазу» вартість газу на українському ринку більше не буде визначатися Росією.

Раніше, 14 квітня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що обсяг втрат України в результаті підписаного Тимошенко і президентом РФ Володимиром Путіним «газового договору» склав 53 мільярди доларів, а в разі невдачі в суді втрати можуть сягнути 100 мільярдів доларів.

При цьому він запропонував передати Тимошенко Росії замість грошей в разі програшу в суді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: