Під Радою активісти вимагають ухвалення законопроектів про медичну реформу

Читать на русском
Акція також проходить у 55 містах України за участю представників пацієнтських організацій та активістів.

Під Верховною Радою проходить акція на підтримку урядових законопроектів №6327 і №6329 щодо створення нової системи фінансування сфери охорони здоров'я.

По це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Люди прийшли підтримати акцію «Година смерті», в рамках якої вимагають від українського парламенту ухвалити медичну реформу.

Низка активістів лягла на асфальт, а їхні тіла накрили білими простирадлами. У такий спосіб вони хочуть показати, що кожної години від різних захворювань в державі помирають 67 українців.

Як зазначила під час акції в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, в разі ухвалення законопроектів, їх імплементація займе рік-два, «щоб змінилася система». Супрун висловила сподівання, що законопроекти розглянуть у першому читанні вже у четвер, 8 червня, цього пленарного тижня.

Акція проходить у 55 містах України за участю представників пацієнтських організацій та активістів.

Нагадаємо, 11 квітня у Верховній Раді зареєстрували три урядові законопроекти про зміни в системі охорони здоров'я України.

Зазначимо, у парламентському комітеті з питань охорони здоров'я прогнозуют, що закони щодо медичної реформи можуть бути ухвалені до кінця червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: