У Раді зареєстрували три урядові законопроекти щодо медреформи

Читать на русском
В українську Верховну Раду Кабінет міністрів вніс три проекти закону, які стосуються медичної реформи.

У Верховній Раді зареєстрували три урядові законопроекти про зміни в системі охорони здоров'я України.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті парламенту, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Станом на 10 квітня на сайті Верховної Ради оприлюднено інформацію про реєстрацію наступних документів:

  • проект закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України № 6329. Метою законопроекту є приведення статей, що визначають розмежування видатків між бюджетами, у відповідність до нової моделі фінансування первинної медичної допомоги та системи громадського здоров'я;

  • проект закону про додаткові фінансової гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів особам, як захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України в антитерористичній операції та забезпечують її проведення №6328;

  • проект закону про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів № 6327. Законопроект передбачає створення нового механізму фінансування медичних послуг і лікарських засобів за рахунок бюджетних коштів через систему державного солідарного медичного страхування.

Наразі тексти законопроектів недоступні.

Зареєстровані законопроекти передані комітетам Верховної Ради.

Нагадаємо, 4 квітня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що в 2017 році Кабмін повинен провести реформу, яка пов'язана зі зміною системи охорони здоров'я.

Слід також зазначити, що згідно з моніторингом «Слово і Діло», Гройсман дав 349 обіцянок, з них 199 виконав, а 86 – провалив. Рівень його відповідальності – 57%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: