Студентам-медикам скасували обов'язкове відпрацювання

Читать на русском
Кабінет міністрів сьогодні на засіданні ухвалив постанову, якою скасував обов'язкове відпрацювання для українських студентів-медиків.

Кабінет міністрів України скасував обов'язкове працевлаштування студентів-медиків, які навчалися за рахунок коштів державного бюджету, після закінчення вищого навчального закладу.

Згідно із повідомленням прес-служби відомства, відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду в середу, передає «Слово і Діло».

«Обов'язкове працевлаштування для інших студентів було скасовано ще в минулому році, однак саме працевлаштування студентів-медиків залишили в зв'язку з позицією профільних установ. Тепер і студенти-медики можуть розпоряджатися собою після випуску і реалізувати своє конституційне право на вільний вибір місця подальшої роботи», - цитує прес-служба міністра освіти і науки Лілію Гриневич.

Згідно з повідомленням, рішення було прийнято у зв'язку зі змінами в законодавстві. Так, раніше були скасовані норми щодо обов'язковості працевлаштування випускників вузів.

До цього студенти, які навчалися за державним замовленням, повинні були відпрацювати три роки на тому підприємстві, куди їх направить навчальний заклад з розподілу. У разі, якщо випускник не хотів працювати, йому надавалося право відшкодувати гроші за навчання. Відпрацювання контролювалася фінансовою інспекцією.

Раніше в МОН задумалися над інтернаціоналізацією вітчизняної освіти.

Нагадаємо, Кабмін розширив перелік студентів, які можуть претендувати на соцстипендії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: