У Міноборони назвали кількість українців серед миротворців ООН

Читать на русском
На сьогоднішній день 448 військовослужбовців ЗСУ беруть участь у дев'яти міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки в семи країнах світу.

Україна є учасником миротворчих операцій ООН вже 25 років, на даний момент в 9 міжнародних операціях беруть участь 448 військовослужбовців Збройних сил України.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на газету «Народна армія», передає «Слово і Діло».

«Перше завдання під егідою ООН з відновлення миру наші воїни виконували на території колишньої Югославії. На сьогоднішній день 448 військовослужбовців ЗСУ беруть участь у дев'яти міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки в семи країнах світу і районі Аб'єй під керівництвом ООН, НАТО і в складі спільних миротворчих сил у Придністровському регіоні Молдови», - йдеться в матеріалі.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що в Україні буде відкритий офіс підтримки ООНСказано 5 червня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Всупереч бойовим діям на сході країни, Україна й надалі дотримується міжнародних зобов'язань щодо участі у миротворчих операціях ООН. З 2016 року здійснено три ротації національних контингентів (ДР Конго, Ліберія, Косово).

Згідно з резолюцією Ради безпеки ООН від 28.04.2016 р № 2284 (2016), представники національного персоналу, які виконували завдання у складі операції ООН в Кот-д'Івуарі, завершили участь у цій місії і повернулися в Україну.

Міжнародний день миротворців відзначається ООН щороку 29 травня.

Раніше в Міноборони повідомили, що з початку 2017 року на війні на Донбасі загинули 98 українських військових, понад 800 отримали поранення.

Також відзначимо, в 2017 році офіцери за призовом обов'язково будуть проходити тримісячну підготовку у навчальних центрах ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: