Миротворча місія ООН на Донбасі стає необхідною — Геращенко

Читать на русском
Депутат Ірина Геращенко зазначила, що підрив автомобіля ОБСЄ є актом залякування представників місії з метою зупинити її роботу.
Ірина Геращенко

Після підриву автомобіля СММ ОБСЄ на Донбасі, необхідність запровадження міжнародної миротворчої місії під егідою ООН стає очевидною.

Про це заявила перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Ініціатива України щодо миротворчої місії стає все більш очевидною і актуальною. Он уже машини з неозброєними спостерігачами почали підривати, без миротворчої місії бойовики просто затерроризируют окуповані території та їхніх мешканців», - написала Геращенко.

Вона висловила співчуття родині загиблого, керівництву організації ОБСЄ та місії ОБСЄ, зазначивши, що підрив автомобіля організації є актом залякування представників місії з метою зупинити її роботу.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що в Україні буде відкритий офіс підтримки ООНСказано 5 червня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Раніше бойовики тільки спостерігачам погрожували СММ ОБСЄ, залякували їх, блокували і не пускали машини, обшукували, могли покласти обличчям у сніг і так тримати. Тепер почали підривати. Очевидно, що це акт залякування, тиску на місію з метою зупинити її роботу, завалити ініціативу збільшення місії», - підкреслила перший віце-спікер.

У зв'язку з цим Геращенко вважає, що всі міжнародні організації повинні чинити тиск на РФ і контрольованих нею ватажків ОРДЛО з вимогою повного розслідування трагедії, допуску до всієї окупованої території місії ОБСЄ, аж до кордону, «яку зараз контролюють РФ і її подільники - бойовики».

Крім цього, нині в сформованій ситуації, на переконання Геращенко, не може бути і мови про проведення виборів на території ОРДЛО, поки не відбудеться її повна деоккупация і роззброєння бойовиків.

«Про які вибори можна говорити на території, де небезпечно перебувати міжнародним спостерігачам, де їх життя піддається смертельному ризику??? Очевидно, що ні про які вибори, поки на окупованих територіях кишать озброєні бойовики і РФ щедро постачає їм зброю, в тому числі міни, не може бути й мови. Тільки після деокупації і демілітаризації, роззброєння цього багатостраждального регіону», - підкреслила перший віце-спікер.

Вона також запевнила, що у всіх своїх виступах у Страсбурзі на сесії ПАРЄ буде говорити про цьому жахливому випадку.

Нагадаємо, в ніч на 23 квітня в районі населеного пункту Пришиб на окупованій території Луганщини підірвався автомобіль СММ ОБСЄ.

Ввечері 23 квітня Порошенко в телефонній розмові з держсекретарем США Рексом Тиллерсоном, запропонував США ввести миротворців ООН на Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: