Призов до армії: у Міноборони розкрили подробиці

Читать на русском
У Міноборони України роз'яснили порядок призову на військову службу осіб офіцерського складу в 2017 році.

У 2017 році офіцери за призовом обов'язково будуть проходити тримісячну підготовку в навчальних центрах ЗСУ.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України, передає «Слово і Діло».

«Офіцери зазначеної категорії не будуть залучатися до сил АТО без їхньої особистої згоди та укладення відповідного договору. Після підготовки офіцери будуть призначені на первинні офіцерські посади у військові частини, які не беруть участі у військовій спецоперації на території Донецької та Луганської областей», - сказано в повідомленні.

За їх даними, в 2017 році на військову службу за призовом осіб офіцерського складу можуть бути призвані особи у віці до 43 років, що пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу (закінчивши військові кафедри), які мають вищу освіту (мінімум бакалавр) та яким присвоєно первинне офіцерське звання.

Також повідомляється, що залучення покликаних військовослужбовців до сил проведення АТО відбуватиметься тільки після проходження обов'язкової підготовки у вищих військових навчальних закладах (тривалість - 3 місяці).

«Відповідно до наказу термін військової служби за призовом для осіб офіцерського складу складає 18 місяців. Початком військової служби за призовом вважається день направлення військовослужбовців до військової частини з районного (міжрайонного) військового комісаріату. Закінченням терміну служби є день виключення військовослужбовців зі списків особового складу в/ч »- розповіли в Міністерстві.

Як повідомлялося, Україна перейде на контрактну армію до 2020 року.

«Слово і Діло» зафіксувало 55 обіцянок міністра оборони України. Загальний показник рівня відповідальності чиновника 62%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: