Проросійські бойовики ОРДЛО виступили проти введення миротворців ООН на Донбас

Читать на русском
Бойовики підконтрольних Росії ДНР і ЛНР в черговий раз виступили проти введення на Донбас збройних міжнародних миротворчих сил.
фото: podrobnosti.ua

Бойовики підконтрольних Росії «ДНР» і «ЛНР» в черговий раз виступили проти введення на Донбас збройних міжнародних миротворчих сил.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Realist.

Згідно з заявами проросійських сепаратистів, введення миротворців буде суперечити Мінським угодам, оскільки вони не передбачають такої форми контролю за виконанням мирних домовленостей.

При цьому представники «республік» вважають, що питання збройної місії ООН є актуальним лише для України, однак відповідно до Мінську, присутність збройних формувань третіх країн в зоні конфлікту заборонена.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном і запропонував активізувати розгляд питання про розміщення на Донбасі міжнародного миротворчого контингенту під егідою ООН.

Заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко вважає, що після підриву спостерігачів ОБСЄ на протитанковій міні необхідність введення міжнародної миротворчої місії під егідою ООН стала очевидною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: