У Сирії почала діяти угода про зони безпеки

Читать на русском
Сьогодні в Сирії формально почала діяти угода про створення чотирьох зон безпеки, підписану Іраном, Росією і Туреччиною на переговорах в Астані.

Опівночі 6 травня в Сирії формально почала діяти угода про створення чотирьох зон безпеки, підписану 4 травня Іраном, Росією і Туреччиною на переговорах в Астані.

Про це повідомляє ВВС, передає «Слово і Діло».

Зараз Путіну «викручують руки», але живим він Асада не здастьДиректор військових програм Центру Разумкова оцінив російсько-американські відносини та заклик США до РФ відмовитися від підтримки Асада.

Угода передбачає створення таких зон на територіях, які контролюють сирійські повстанці: на північному сході провінції Ідліб, в деяких районах провінції Хомс і в анклаві Східна Гута поблизу Дамаска. На території зон безпеки заборонено застосування будь-яких видів озброєння.

На кордонах зон безпеки планується організувати контрольно-пропускні пункти. Передбачається, що керувати пропускними пунктами будуть країни-гаранти перемир'я - Росія, Туреччина та Іран. Над зонами також заборонені польоти військової авіації.

Відзначимо, Росія заявила про закриття безпекових зон Сирії для авіації США.

Нагадаємо, міжнародні експерти почали розслідування хіматаки в Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: