Зараз Путіну «викручують руки», але живим він Асада не здасть

Читать на русском
Микола Сунгуровськийдиректор військових програм

Пасьянс дуже складний, кожна нова карта додає нове бачення цієї картини. Важливо, що буде в результаті переговорів Тіллерсона в Москві і як пройде голосування в ООН по хімічній атаці в Сирії. Можливо, з'являться якісь натяки на визначеність.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, оцінюючи

«Зараз одним із можливих варіантів є те, що Путіну «викручують руки» і намагаються змусити здати Асада. Путін на це не піде ні за що. Живим він Асада на віддасть», - наполягає військовий експерт.

«Для РФ залучення Асада до суду спричинить розкриття занадто великих таємниць, в яких замішана Росія і Путін. Бійка буде запекла. Але Асада здати буде дорожче», - аргументував фахівець.

Ситуація загострюється дуже сильно, додав експерт, і рішення Трампа завдати ракетного удару по силам Асада можна розцінювати як свідчення того, що відступати вже ніхто не буде.

«Путін намагається позиціонувати себе як хуліган, але Трамп дав зрозуміти, що з хуліганством на міжнародній арені слід закінчувати», - додав він.

«Трамп показав Путіну, що до «червоних ліній», про які говорив Обама, нарешті підключена висока напруга, і це загрожує такими ж силовими відповідями, якими є провокації Путіна. На цьому тлі не виключено, що Путін захоче взятися за Україну, і, можливо, спробує відігратися на Донбасі», - резюмував Микола Сунгуровський.

Західна преса пише, що в ході візиту Тіллерсона США збираються звинуватити Москву в порушенні угоди від 2013 року про спостереження за знищенням сирійської хімічної зброї та .

У свою чергу, Путін вже заявив, що ситуація нагадує події 2003 року, коли США почали військову кампанію в Іраку,

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: