Канада розширила санкції проти Сирії через хіматаку

Читать на русском
МЗС Канади оголосило про запровадження нових санкцій проти режиму сирійського президента Башара Асада.

МЗС Канади оголосило про запровадження нових санкцій проти режиму сирійського президента Башара Асада.

Відповідна заява розміщена на сайті канадського уряду, повіжомляє «Слово і Діло».

Спеціальні економічні заходи, до яких відносяться заморожування активів і заборону на ведення будь-якої діяльності, поширюються тепер ще на 27 осіб.

«Сьогоднішні нові санкції проти ключових посадових осіб є частиною наших постійних зусиль для посилення тиску на режим Асада, щоб зупинити насильство проти невинних дітей, жінок і чоловіків. Атаки із застосуванням хімічної зброї минулого тижня в південній частині провінції Ідліб - це військовий злочин, і вони є неприйнятними», - сказала глава МЗС Канади Христя Фріланд.

Уряд також зазначив, що Канада орієнтована на підтримку сирійського народу і вже виділила 1,6 мільярда доларів на зусилля в області надання гуманітарної допомоги, безпеки, стабілізації і розвитку, на додаток до прийому понад 40 тисяч сирійських біженців.

Нагадаємо, президент Сирії Башар Асад заявив, що інформація про застосування його військами хімічної зброї на «100% сфабрикована».

Представник британського Міністерства оборони заявив, що зразки з тіл жертв хімічної атаки в сирійському місті Хан-Шейхун дали позитивний результат на вміст в них нервово-паралітичної речовини зарину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: