Росія знову ветувала резолюцію ООН щодо Сирії

Читать на русском
Росія наклала вето на проект резолюції Ради безпеки ООН про розслідування хімічної атаки, яка сталася в сирійській провінції Ідліб.

Росія наклала вето на проект резолюції Ради безпеки ООН про розслідування хімічної атаки, яка сталася в сирійській провінції Ідліб.

Про це повідомляє AFP, пише «Слово і Діло».

«Росія наклала вето на проект резолюції ООН по Сирії», - йдеться в повідомленні.

На засіданні Ради безпеки представник Росії пояснив, що голосувати за цю резолюцію «неприйнятно», оскільки на сьогоднішній зустрічі в Кремлі, держсекретареві США Рексу Тіллерсону надійшли нові пропозиції щодо співпраці з Сирією.

Текст резолюції, яку ветував РФ, містить заклик до Сирії надати слідчим ООН доступ до всіх авіабаз для розслідування хімічної атаки, яка сталася минулого тижня в провінції Ідліб. Великобританія, Франція і Сполучені Штати виступили з відповідним проектом документа.

Застосування хімічної зброї: наймасовіші хімічні атаки в історії«Слово і Діло» склало інфографіку про випадки масованого застосування хімічної зброї у світовій історії і державах, які володіють нею донині.

Раніше російський президент Володимир Путін заявив, що у нього є дві версії газової атаки в сирійському Ідлібі.

Як повідомлялося, напередодні в Раді Безпеки ООН не змогли прийти до консенсусу і ухвалити проект резолюції щодо отруйної атаки в сирійській провінції Ідліб, який внесли США, Франція і Великобританія. Проти прийняття документа виступила Росія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: