З 7 квітня ЄС посилить правила в'їзду в Шенгенську зону

Читать на русском
З 7 квітня країни Євросоюзу посилять заходи контролю на зовнішніх кордонах Шенгенської зони. Відтепер всі особи, які перетинають зовнішні кордони ЄС, будуть піддаватися більш ретельній перевірці.

Влада Європейського Союзу вирішила посилити правила в'їзду до країн Шенгенської угоди з 7 квітня 2017 року.

Про це повідомляє Прикордонна служба Польщі, передає «Слово і Діло».

«Зміна правил Шенгенського кодексу про кордони накладає на всі держави-члени обов'язок ретельно перевіряти кожну людину, яка в'їжджає на територію Шенгенської зони або виїжджає з неї», - йдеться у повідомленні.

Відтепер всі особи, які перетинають зовнішні кордони ЄС, будуть піддаватися більш ретельній перевірці, а також зросте тривалість проходження прикордонного контролю, зазначили польські прикордонники.

МЗС: кожну третю шенгенську візу українці отримали безкоштовноКонсульства країн ЄС в Україні за 2016 рік удвічі і більше зменшили кількість відмов у видачі мультивіз українцям, а кожна третя така віза була видана безоплатно.

Жорсткість правил в'їзду в Шенген є реакцією на підвищення терористичної загрози країнам Європи.

Нагадаємо, увечері 1 квітня в передмісті Парижа Сен-Дені під час святкування карнавалу прогримів вибух, поранення отримали, щонайменше, двадцять чоловік.

Вдень 3 квітня вибух стався у Санкт-Петербурзькому метрополітені. Станом на середину дня 4 квітня відомо про чотирнадцять загиблих.

Відзначимо, що у 2016 році ЄС видав українцям рекордну кількість шенгенських мультивіз.

Нагадаємо, раніше в Європі закликали посилити Шенгенський кодекс про кордони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: