В Європі закликали змінити Шенгенський кодекс про кордони

Читать на русском
Франція і Німеччина наполягають на перегляді Шенгенських угод щодо норм вільного перетину державних кордонів у Євросоюзі.

Франція і Німеччина наполягають на перегляді Шенгенських угод щодо норм вільного перетину державних кордонів у Євросоюзі.   Про це повідомило французьке ЗМІ з посиланням на лист, направлений до Брюсселя главами МВС двох країн - Брюно Ле Ру і Томасом де Мезьєром, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».   «Збереження терористичної загрози і ефективність нинішнього контролю на внутрішніх кордонах свідчать про необхідність перегляду Шенгенського кодексу про кордони ... в разі серйозної загрози громадському порядку або внутрішньої безпеки», - йдеться в листі.

Міністри хочуть, щоб контроль на внутрішніх кордонах у разі потреби можна було відновлювати на довший період, ніж це передбачено зараз.

Громадяни Швейцарії підтримали спрощення отримання громадянстваУ Швейцарії пройшов референдум за спрощення отримання громадянства країни, на якому більшість проголосувала за.

Згідно чинних правил, максимальний термін для посилених заходів безпеки в світлі терористичної загрози - 2 роки.

Також міністри пропонують змінити систему фіксації виїзду і в'їзду і записувати дані європейських мандрівників і представників третіх країн, з метою ідентифікації маршрутів і каналів руху іноземних бойовиків з Сирії та Іраку.

Як повідомлялося, Чехія відмовилася приймати мігрантів до кінця 2016 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: