Активісти назвали країни, які найчастіше видають українцям шенгенські візи

Читать на русском
Громадські активісти організації Європа без бар’єрів оприлюднили рейтинг дипломатичних представництв за легкістю отримання шенгенської візи.

Громадська організація «Європа без бар’єрів» оприлюднила рейтинг дружніх до українців дипломатичних представництв серед країн-учасниць Шенгенської угоди.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

Серед 18 країн, що є членами ЄС і видають шенгенські візи в Україні, найчастіше дають позитивну відповідь на звернення українців у консульствах Естонії, Литви та Угорщини. До списку країн із нейтральним ставленням до українців громадська організація віднесла Австрію, Бельгію, Латвію, Словаччину та Швецію.

Водночас державами, чиї диппредставництва останнім часом найчастіше відмовляють громадянам України в шенгенських візах, виявилися Польща, Німеччина, Франція, Греція, Португалія, Іспанія, Нідерланди, Франція, Італія й Чехія.

Гройсман пояснив, чому Україна досі не отримала безвізовий режим із ЄСВолодимир Гройсман розповів про стан речей із ухваленням норм, необхідних для запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

Дослідження проводилося на основі опитування українців, що зверталися до перелічених консульств. Примітно, що Польща, яка традиційно видає найбільше віз громадянам України, раптом опинилася в кінці рейтингу. Також серед антилідерів рейтингу опинилася й Чехія, чиє керівництво неодноразово заявляло про лібералізацію візового режиму з Україною.

Проте в цілому, як зазначають активісти, ситуація з видачею європейських віз українцям покращується.

Нагадаємо, 4 березня секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україні потрібно якнайшвидше запровадити візовий режим із Росією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: