МЗС: кожну третю шенгенську візу українці отримали безкоштовно

Читать на русском
Консульства країн ЄС в Україні за 2016 рік удвічі і більше зменшили кількість відмов у видачі мультивіз українцям, а кожна третя така віза була видана безоплатно.

Консульства країн ЄС в Україні за 2016 рік удвічі і більше зменшили кількість відмов у видачі мультивіз українцям, а кожна третя така віза була видана безоплатно.

Про це повідомляє департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України з посиланням на дані Єврокомісії, пише «Слово і Діло».

Так, в 2016 році частка оформлених українцями мультивиз досягла 59,9%. Нідерланди видали 82% мультивиз, Литва - майже 80%, Словаччина і Польща - понад 70%, Естонія, Португалія, Угорщина, Швеція і Швейцарія більше 60%.

У МЗС зазначили, що кожна третя шенгенська віза була видана громадянам України безкоштовно.

Також зазначається, що загальний показник відмов знизився до 3,2% в порівнянні з 3,4% в 2015 році.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко заявив, що в листопаді 2016 року Україна отримає безвізовий режим з ЄвросоюзомСказано 20 жовтня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Як повідомлялося, за минулий 2016 рік, країни, що входять в шенгенську зону, побили рекорд видачі мультивіз для громадян України.

Нагадаємо, з 1 квітня українці можуть подорожувати в Албанію без віз. Також, на початку березня Європарламент підтримав скасування віз для України.

Добірку найцікавіших обіцянок українських політиків про безвізовий режим з країнами ЄС можна подивитися в матеріалі «Безвізовий режим. Ретроспектива обіцянок українських політиків».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: